26 mei 2006

(Goede) groene voornemens

In mei 2003 werd door de gemeente het licht op groen gezet voor het Pesticiden Reductieplan. Bedoeling van dat plan was de vermindering van onkruidverdelgers door de gemeente. In de plaats daarvan ging de gemeente het onkruid te lijf met branders en stalen borstels. Kemzeke werd uitgekozen om deze zegening van het groene gedachtegoed in praktijk te brengen. Wat wij voorspeld hadden in de raad van mei 2003 is uitgekomen, het onkruid komt niet onder de indruk van de groene aanpak, het onkruid tiert welig en staat op maaihoogte, aldus schepen van openbare werken Frans Windhey in de raad van mei 2006.
Bovendien blijken de inwoners van Kemzeke alles behalve opgetogen over de aanpak van de gemeente en het regent klachten. Bovendien rijzen de kosten de pan uit. In Nederland kwam de gemeente Haarlem aan een kostenplaatje van 1,2 miljoen euro voor gans de gemeente die ongeveer zo groot is als Stekene. Als u weet dat de kostprijs met pesticiden voor Stekene in het verleden niet meer was dan 9.000 euro, is de rekening vlug gemaakt: in Nederland is men reeds lang gestopt met deze “milieuvriendelijke” aanpak. Ook in het naburige Hulst gaat de gemeente er terug op uit met de spuit.
Les voor de gemeente en voor ons, laat u niet op sleeptouw nemen door groene wereldverbeteraars want de weg naar de hel is geplaveid met groene voornemens.

Geen opmerkingen: