30 oktober 2012

Burgemeester maakt zich sterk voor de weekendverblijven

"Als u ons op zondag 14 oktober sterk maakt, kunnen wij ons sterk maken voor u" zo schreef burgemeester De Rechter aan de bewoners van weekendverblijven.

Nu, laat het duidelijk zijn: onze partij zal de laatste zijn om een heksenjacht tegen de permanente bewoners te ontketenen. Wij hebben altijd gepleit voor een menselijke oplossing voor dit probleem.

Maar wat de burgemeester hier schrijft vind ik toch wel bijzonder straf. Jarenlang durven de angsthazen geen beslissingen nemen en duwt men het dossier richting de provincie. En nu laat de burgemeester uitschijnen dat men het eens gauw gaat oplossen.

Op de jongste gemeenteraad (23/10/2012) vroeg ik dan ook of er wat gewijzigd is aan het beleid. Dat is dus niet het geval. "Propaganda" gaf burgemeester De Rechter toe en hij lichtte de te volgen weg nog eens toe.

Dit neemt niet weg dat dit een wrang gevoel nalaat. Het feit dat deze brief slechts enkele dagen voor de verkiezingen verstuurd werd doet vermoeden dat men ervoor vreesde andere potentiƫle kiezers voor het hoofd te stoten.
De bewuste brief: hier

Geen opmerkingen: