24 november 2011

Sporthal en Gemeenschapscentrum uitgesteld

De gemeenteraad werd eergisteren (22/11/2011) nog compleet in het ongewisse gelaten, maar vandaag (24/11/2011) blijken de sporthal en het gemeenschapscentrum voor een paar jaar uitgesteld te zijn. De meerderheid, CD&V en Gemeentebelangen, rollen inmiddels over straat om de eer het initiatief genomen te hebben en het best op de gemeentefinanciƫn te passen.

Feit is dat zowel CD&V als GeBe dit project altijd hebben verdedigd en goedgekeurd. Ook nadat de eerste bankencrisis reeds toegeslagen had. Volgens burgemeester De Rechter was er geen enkele reden om het project af te blazen. Het was zelfs het ideale moment omdat de aanbesteding wellicht goedkoper zou zijn omdat de activiteit in de bouwsector laag was. Niettemin kreeg men het project toen toch niet rond en werd het dus uitgesteld.

Natuurlijk zijn wij tevreden dat het gezond verstand net op tijd gezegevierd heeft. Er zijn nog genoeg uitdagingen, bijvoorbeeld de uitbreiding van het OCMW rustoord, waar men onlangs aan begonnen is en waarvan de kostprijs geraamd wordt op 14,8 miljoen euro (aandeel Stekense OCMW:6,4 miljoen).

Geen opmerkingen: